Maja

Dagens ord är:

Maja pryda med grönt

Rapportera i kommentarerna hur du använt ordet under dagen.

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Maja

 1. Erik Forsling skriver:

  Tänkte att jag skulle ha majat entréena till den medelstora fabriken i Norra Uppland med några friska, grönskande björkruskor i förrgår – inte minst eftersom jag ändå var ute och röjde sly, bl.a. björk. Naturen har verkligen majat sig rejält så här års. Även på orter på en industritomt, där det inte borde majas på rot!

  Det var ett spontant infall, men initialt fann jag inga burkar att fylla med vatten – ville ju inte att mitt majande skulle sluta med en samling uttorkade, vanprydande björkkäppar dagen efter! På själva aftonen är fabriksområdet tomt, förutom på eventuella metalltjuvar som klippt upp stängslet. Gissa vem som får äran att naja ihop det igen!?

  Därefter fick jag trasiga glödlampor och tre taskigt trånga avlopp att njuta av. Att spontant maja två ingångar till en industrilokal kan stöta på patrull.

  Gissar dock att det inte räknas som att maja när saker växer på rot, En förutsättning är nog att man klipper bort överdelen från roten, för att sedan hänga upp fångsten på någonting – eller varför inte binda en vacker blomsterkrans. Trots blommornas kulörer överväger oftast det gröna. Trevlig midsommar till alla. Kanske tillbringar ni den med en majad stång inom synfältet.

 2. Disa Flisa skriver:

  Vi fyllde ryggsäcken med en god lunch och hittade en övergiven kohage där vi majade. Alltså åt utomhus 1a maj. Någon mer som har majat idag?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s