Hurring

Dagens ord är:

Hurring – örfil.

Berätta gärna hur du använt ordet under dagen.

Annonser

Om Ullis

http://www.ulliso.se/blog
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Hurring

 1. Ola P skriver:

  På sina håll har hurring, och hurrare, använts för ”sup”, som ju är ett kärt barn med många namn. Djävul under näsan, hörde jag för inte så länge sedan.

 2. Herbert Hermansson skriver:

  somliga säger hurring om snyting, kanske liknande betydelse. många av dagens barn/ungdomar förstår inte vilket man småler åt 😉

 3. Erik Forsling skriver:

  Ja, varför inte hurring för de doserade klara droppar som värmer kroppen, gör själen lugn och huvudet dumt. Men för mig är ordet förknippat med käftsmäll, snyting, örfil – eller orre som brukar vara ett vanligt korsordssvar.

  Hutting, huting eller tuting är glosor som jag då snarare förknippar med supen, det kära barn som Ola helt riktigt påpekar har många namn. En hutting kan tas ur en putting (en s.k. kvarting, eller en halv böj – för att prata vreeswijkiska). Tas dock alltför många skvättar kan man få uppleva en intressant baklängesresa genom evolutionshistorien.

  Målmedvetet kan man sakta och metodiskt arbeta sig ner genom historien och kanske t.o.m. de hominida utvecklingslagren. Man lämnar den tråkiga och stela Homo Sapiens Sapiens, där kropp och själ till vardags residerar, för att återupptäcka typer som Homo Erectus, eller kanske sidogrenen Homo Neanderthalensis.

  Homo erectus – den upprättstående människan. Stannar man nöjd vid detta stadium i sitt supande och beger sig ut på bygden för att predika någon nyfunnen världsbild, eller på annat vis lyckas reta upp en neanderthalare som inte ligger i fas med den egna tankeverksamheten – då kanske man mitt i pladdrandet åker på en hurring.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s